Sommartraditioner = Smultronstället, restaurangbesök och drink
Sedan mina barn var små så har vi varje sommar gjort ett besök på glassrestaurangen Smultronstället i Söderköping. I år var inget undantag och vad det verkar så kommer traditionen hålla i sig. För man blir väl aldrig för gammal för att äta glass i dessa stora lass?!
Då den vita chokladsåsen var slut valde jag en salt kolasås istället.
Fungerade finfint!
Jag tror att glassen som jag beställde i år är den godaste som jag har ätit hittills under dessa 17? år som vi har gjort denna resa. Och årets smak var morotskaka! Lite oväntad smak på glass, men så gott! Det smakade verkligen just morotskaka och deras beskrivning av den är följande: "Valnöt och morotskakaglass med cream cheese frosting och vit chokladsås. Toppas med grädde och minimorötter av choklad." Så ska du besöka dem i sommar, testa denna goding!
Trots att man är proppmätt efter all glass så finns det ändå ett sug efter "fast" föda och vi hamnade på restaurang Cioccolata i Linköping. Det var första besöket för mig där, men ett mysigt och bra stället med inte så mycket på menyn, men det som fanns var noga utvalt. Här fick det bli en högrevsburgare som motpol till den söta glassen som ätits innan på dagen.
Kvällen avslutades med en drink på Storans uteservering på Filbytertorget, vilket blev en härlig avslutning på den årliga traditionella dagen med mina barn, sonens sambo och självklart min man! Vi skulle nästan kunna döpa om den till "Den stora ätare-dagen"!
Nu fortsätter jag att njuta av semestern här hemma! Idag är det dock lite grått och svalare väder, men det hindrar inte mig från att ha det bäst!
Jo, visst ja! Några bilder på den sista tårtan som gick ut innan semesterveckan började måste jag ju lägga upp! En bröllopstårta i två våningar med smakerna vanilj och citron. Den täcktes sedan med grädde och dekorerades med gräddrosor och jordgubbshjärtan. Podiet mitt på tårtan skulle sedan prydas med en cake topper i form av ett brudpar.
Ta hand om dig!