Tid, skärma av och vara här och nu
Åh, idag är jag så där härligt veckovill som man lätt kan bli när man är ledig. Jag tar det som ett bevis på att det är på grund av att jag börjar kunna varva ner och vara mer och mer i nuet. Vilket är absolut jätteviktigt! 
 
Jag har varit kreativ idag och suttit och modellerat en hel del inför kommande projekt. Det har varit avkopplande och jag har, hör och häpna, inte svurit en enda gång! Jag känner att jag har mer och mer tålamod till saker, vilket säkerligen har med mitt nervarvande att göra, och när jag som idag fick vara ensam hemma några timmar så kan jag verkligen gå in i det jag gör. 
Ibland är det nästan otäckt hur jag kan gå in i det jag gör och lyckas att skärma av omgivningen och det som händer runt omkring. Jag kan släppa tid och rum och när jag sedan slänger ett öga på klockan, oftast för att magen börjar kurra, så blir jag förvånad över hur tiden bara har försvunnit utan att jag har reagerat över det. Det är en rätt skön känsla det där när man kommer in i den där "transen" som det nästan kan kännas som, när tid och rum försvinner för att man är så inne i det man gör.
 
 
 
Jag tror att det är nyttigt att ha den förmågan att kunna göra det, skärma av sin omgivning. För vi blir mer eller mindre fulla av olika intryck via alla våra sinnen och kan vi då stänga av några av dem så får vi på ett sätt vila i små stunder och på olika sätt. 
Vi utsätter oss för mycket intryck vare sig vi vill eller inte, det kan vara TV:n som står på, mobilen som pockar på uppmärksamhet, sysslor som ska göras och kan vi då göra två, tre saker samtidigt så tycker vi att vi är duktiga, för att hålla många bollar i luften samtidigt är ju en positiv egenskap?, istället för att ta en sak i taget och få det riktigt bra gjort. Det här är något som min man försöker att lära mig, ta en sak gör färdigt och börja sedan på nästa, men det är svårt och det drar oftast att försöka hålla igång flera projekt samtidigt, bara för att jag tror att jag hinner mer. Men tänker jag efter så blir det sällan så utan det blir hellre tvärt om. Ju fler saker jag gör desto längre tid tar det att bli färdig.
Så nu har jag bestämt mig, nu ska jag göra en sak i taget och det första jag ska göra är att slöa i soffan. Det tänker jag göra tills jag har gjort det färdigt och det får ta den tid det tar!
 
Ta hand om dig!