Minecraft-tårta
Oj vad det blir glest mellan mina inlägg. Ni trogna läsare, jag tackar er från djupet av mitt hjärta att ni håller er kvar här hos mig trots att jag inte är så frekvent i mitt besökande här med mina ord och bilder. Det är ju det där med att behöva jobba på det ordinarie jobbet som tar så mycket tid från allt annat roligt! Eller hur?! 😂
I helgen som var så gick det ut två tårtor, den ena var en Minecraftinspirerad tårta till en kille som fyllde 8 år. Jag är jättedålig på det här med Minecraft men har förstått att det bygger på en massa fyrkanter och olika figurer. Jag tackar alla ni där ute som har gjort tårtor på detta tema innan så att jag kunde hitta inspiration och idéer till den som jag skapade.
Denna tårta fylldes med smakerna jordgubb och choklad och sedan täcktes den med marängsmörkräm och sockerpasta. Det kluriga jobbet med att skapa alla figurer i sockerpasta tog sin lilla tid, men det är tur att bageriet är fullt med verktyg och bra formar så att det gick att få till de olika karaktärerna.
Vad det gäller att fåtill de olika teckensnitt som jag har på mina tårtor så skriver jag först ut texten i det teckansnitt som det ska vara för att sedan skära ut dem efter det i sockerpasta. Det är både tålamods- och tidskrävande kan jag lova. Men ska det vara ett tema så ska det vara det fullt ut!
Ta hand om dig!