Alla dessa rabarber...
Just nu så växer och frodas våra rabarber för fullt. Det är en djungel av stora gröna härliga blad med fina röda stjälkar under.
Jag använder dem till paj, gjorde en jättegod igår med kolatäcke, kräm, marmelad, sirap och saft men är alltid sugen på att hitta nya mat- och dryckvarianter att prova. Av en ren tillfällighet så snubblade jag över ett recept på rabarberlikör som var enkelt och det resultat jag såg på bild tilltalade mig mycket. 
Sagt och gjort så inhandlades idag den ingrediens som fattades här hemma vilket var en flaska vodka. Vi är verkligen inga "sprit-drickare" och då finns det heller inget sådant hemma. Så nu står min likör här i startgroparna och ska nu vila i kylskåpet i två veckor innan processen ska fortsätta med att tillsätta både vanilj och socker. Jag väntar med spänning! 
För övrigt så är min vardag fylld med jobb både i skolans värld och i mitt älskade tårtbakande. Det går ut ett par tårtor i veckan  vilket kanske inte låter så mycket, men med ett heltidsjobb varvat med tårtbyggandet så blir det inte så många timmar över. Tiden som jag lägger ner på en "vanlig" tårta är mellan sju och tio timmar beroende på hur mycket och med vad den ska dekoreras. Denna tid fördelas på flera dagar, då det är olika steg som behöver vila innan nästa. Så de som tror att det bara är att slänga ihop en tårta av de som jag tillverkar, ja jag måste göra er besvikna där. Men jag är så glad att ni kunder beställer av mig och gärna återkommer flera gånger. Det är ett gott betyg! Så tack och jag är så tacksam för att ni finns!
Ta hand om dig!