Att göra det man måste och göra det med en positiv inställning
Hur ofta ondgör vi oss inte över allt som vi ser som måsten? Man gnäller och retar sig på att man inte får ta den tid man har till det man själv vill och genomför dessa måsten med en negativ känsla i kroppen och kanske rent av svär en liten ramsa därtill.
Jag ska erkänna att jag kan vara absolut en sådan person som gnäller, svär och förbannar saker som jag inte valt själv, men jag har försökt att omvända tankesättet till något positivt istället.
Tänk tanken lite längre än till just själva utförandet och föreställ dig känslan när det är gjort. Hur kändes det? Jag kan i och för sig bara tala för mig själv men jag vet att den är tillfredsställande och ett visst mått av stolthet infinner sig. För mig kan det vara sporre nog att göra det tråkiga och det som är som ett tvång. 
En annan tanke är att fundera över vad resultatet ger, vilken vinning du själv eller din närmaste omgivning har av att det blev gjort. Här finns det massor av positivism att inhämta och en insikt i att den lilla insats som jag själv gjorde gav så mycket tillbaka. För självklart behöver det finnas ett uttag att göra på må-bra-kontot för mig själv och inte bara en insättning av mig som gynnar alla andra.
Det här var tankar och funderingar som jag hade som sällskap idag på min resa till och från Västervik. En resa som jag både ville göra och inte behöva genomföra och då av olika anledningar, men med den positiva grundinställningen så ändrades det motvilliga till något som kändes helt genomförbart. 
Kan vara att jag under mitt sjukhusbesök på mammografin mötte okända personer i korridoren där vi skrattande väjde undan för varandra, åt vilket håll vi skulle gå för att undvika krock var vi tvugna och tveka om ett par gånger innan det blev rätt, för att kunna hålla avstånd, att önska kassörskan i affären en trevlig eftermiddag och få tillbaka ett leende och ett "Detsamma!" kräver så lite av mig men ger mig så mycket tillbaka. Något litet för att vända minsta lilla negativa känsla till något annat. Precis vad vi alla behöver i dessa gråa jobbiga tider. Hitta det positiva i vardagen och i det lilla för den finns där, jag lovar!
Ta hand om dig!