Ta det bara lugnt...
Hur många gånger varje dag tänker man inte den tanken? Att bara ta det lugnt och inte stressa, hinna andas och låta saker ta den tid som det behövs för jag hinner med det jag ska iallafall, eller det duger det jag gör det behöver inte vara tipptopp det som jag åstadkommer. 
Jo, jag tror att vi är många som tänker så, men sedan är det så svårt att inte jaga upp sig och låta de mer negativa tankarna ta över och den stressande känslan tar vid oavsett om man vill eller inte. 
 
Att ändra på de här tankarna och känslorna som så lätt tar över kräver träning. Mental träning, som jag gissar är den svåraste träningen man kan göra, är så mycket mer än vad fysisk träning är där man "bara gör". Det mentala är så mycket djupare rotat och är svårare att ändra, men är något som iallafall jag skulle behöva jobba med. Ändra på tankesätt och självbilden som kanske inte alltid är den rätta som jag ser den. För det jag upplever om mig själv och, tyvärr, jämför mig med andra kanske inte alls stämmer överens med den bilden som är den rätta. Det svåra i det här är att få den bilden av sig själv som är den korrekta. För vem kan visa mig den så att jag vågar lita på det? 
 
I slutänden är det jag själv som måste hitta den bilden och den känslan där jag känner mig trygg i den jag är och kan låta de negativa tankarna bara flyta förbi och inte få fäste, vilket är en stor resa i sig. Det svåra är att veta var man ska börja, vilka redskap som ska användas under resans gång. Jag tror att det är individuellt hur man hanterar och "behandlar" det här och det blir nog många försök innan den rätta kuren kan hittas. Men man får aldrig sluta leta och prova nya vägar för att komma framåt antingen ensam eller tillsammans med någon!
 
 
 
Ta hand om dig!