Att inspirera och att inspireras
Många blir kreativa genom att ha en dag som rör på sig och där det blir mycket intryck som ger inspiration och energi till att genomföra det tänkta uttrycket. Jag är lite mer tvärt om då min kreativitet behöver lugn och ro för att komma igång och de bästa idéerna får jag när jag gör absolut ingenting, vilket sällan händer, men ändå.
Nu har jag sportlov från mitt ordinarie arbete och jag har den ynnest, förstå mig rätt när jag uttrycker det, att få vara ensam hemma på förmiddagarna när min man jobbar. Jag älskar att vara tillsammans med honom och ha honom hemma, men det är ändå något speciellt att få vara just ensam hemma med hela huset som arbetsplats för de idéer och tankar som svävar runt i mitt huvud.
Vid den här tiden på dagen så har jag hunnit att gå igenom och sortera mina tankar och finner en lust att sätta mig här och skriva ner dem, ibland blir det bara en massa hoven droven och inget organisterat alls, andra gånger blir det en struktur som gör att jag häpnas över det själv. Det är så jag vill ha livet, lite oberäknerligt inom den trygga rutin och sammansättning av det dagliga varandet. 
Jag har gjort och gör fortfarande en inre resa där jag sorterar upp och rensar bort saker i min mentala ryggsäck, saker som jag inte riktigt visste fanns där och kanske inte vågat hantera för att jag inte vetat hur, delar som hänger sig fast som ett plåster på ett sår som har läkt för länge sedan och bara behövs tas bort för att sedan slängas och aldrig mer komma på plats. Men den här inre resan hade aldrig börjat om jag inte inspirerats av andra som har vågat ta det steget och på så sätt visat mig vägen att det går och att det som kommer efter är det som är gott. Bitar till mig själv ska hittas och fogas samman till en helhet, min helhet.
Jag läser mycket böcker och då ofta biografier av och om människor som vågar berätta om sina resor genom livet och hur de har hanterat dem. Jag är även nyfiken på hur vår hjärna fungerar och hur vi själva kan påverka den i positiv riktning, ja då läser jag en eller två böcker om det för att sedan boosta mig själv genom att lyssna på poddavsnitt med personer som peppar och berättar om hur jag kan hitta och bygga upp mitt självförtoende och min självkänsla för att våga ta mig an livet där jag står här och nu. Jag har många kanaler öppna på en och samma gång och på så vis plockar jag in det som passar mig just nu på den plats i livet som jag befinner mig.
Olika inspirationskällor ger en mångfald i tanken.
Idag kom det hem ett bokpaket med inspiration och motivation till mig. En salig blandning av personligheter som skriver om just sig och jag vet att jag inte kan applicera deras läkeprocess direkt på mig. Men bara att få läsa om att det går och det inte är omöjligt, oavsett hur djupt eller grunt man står, gör att jag vill fortsätta att utvecklas som person och bli den bästa versionen av mig själv. Den versionen som jag känner att jag vill vara och som jag trivs med. För det är ju trots allt så att den jag är ska jag leva livet ut med och kan jag få ut det bästa av mig själv, då vill jag hitta den väg där jag gör det. 
Resan kanske hade varit enklare om jag helt enkelt bokat en tid hos en psykolog eller terapeut, men jag har aldrig känt att jag har haft just det behovet, det kanske kommer vad det lider, men den här sträckan känner jag att jag kan ta mig an själv samtidigt som jag känner att det är viktigt att jag hittar mina egna verktyg att använda. Dock har jag insett att det finns så många som redan har hittat sina sätt att hantera och agera i sina resor mot det "mentala tillfrisknanden" att jag tar inspiration från dem och möter dem i deras sätt att vara och provar lite här och funderar lite där. Jag säger inte att det är det rätta sättet men det fungerar för mig just nu. Och kan jag inspireras av andra så hoppas jag att även jag kan inspirera andra. För tillsammans är vi starka!
Ta hand om dig!