Öppna upp, stänga helt eller vara neutral
Vi har alla relationer till människor, relationer som vi behandlar på olika sätt. Vilket som är "rätt" eller "fel" kan vara svårt att ta ställning till, men en bra riktlinje är att så länge relationen ger lika mycket som den tar så är den sund.
Relationer, oavsett om det är kärleksrelationer, vänskapsrelationer eller arbetsrelationer, så kan de göra mig illa till mods nu för tiden och det tar ett tag för mig att öppna upp. Kan vara för att jag i tidigare år i alla former av relationer var öppen och trodde att det var så man skulle vara. Jag var för naiv och trodde att jag skulle få tillbaka lika mycket som jag gav. 
Det tog många år att inse hur jag skulle navigera i livet, hur jag skulle hitta balansen och våga stänga helt för vissa människor eller om livet krävde, ha en neutral men fungerade relation med andra.
Visst går jag på nitar ibland och det tar ett tag innan jag upptäcker hur det ligger till, men jag har lärt mig att inte se det som ett misslyckande. För trots allt så vill jag tro att de flesta människor vill andras bästa och så även mitt. 
Att öppna upp sig för andra kan vara helande, men jag har lärt mig att skapa en distans innan jag känner mig säker. Den distansen som jag har kan nog upplevas som kyla från mig, men jag har en varm sida också, det kan jag lova! 
Ta hand om dig!