Perspektiv på livet
Jag ska erkänna att jag ibland kan tycka lite synd om mig själv och inte riktigt se allt det goda och bra som jag är berikad med att ha i mitt liv och runt omkring mig. Vid dessa tillfällen kan jag behöva ta ett kliv utanför mig själv och verkligen granska det jag har och inse att det inte är så lite som jag tror och att det heller inte är så torftigt och innehållsfattigt som det verkar i mina ögon. Att ställa mig utanför och granska det inre som existerar och finns där precis framför mig och bara är så där fantastiskt bra som det bara kan vara för mig.
 
 
Det som oftast får mig att ta de här stegen och gör så att jag vågar granska det jag har är alla dessa vardagshjältar som finns. Ni vet alla de där människorna som kämpar på och gör livet till något bra trots att det finns så mycket i deras liv som talar emot det. De personer som alltid har ett leende och smittande skratt till övers till alla andra trots att det liv de lever inte har blivit det som de skulle önska. De kvinnor och män, killar och tjejer, gubbar och gummor som hittar de små glädjeämnena i livet och gör dem till något stort för att sedan med sprudlande energi dela med sig av sina erfarenheter och blir till inspirationskällor till oss andra, ja de är de verkliga vardagshjältarna för mig och de människor som jag kan beundra så mycket.
 
 
Dessa människorna gör att jag rycker upp mig och verkligen uppskattar det jag har och att allt som behövs är just kärleken till det, oavsett vad det är. Det är de som får mig att inse att det är bara att skärpa till sig och inte gräva ner sig bara för att det finns småsaker som går emot en, för det kunde ju vara tio gånger värre än det är!
För det är livet som händer här och nu och att ständigt förnya sitt perspektiv på livet gör att det fokus som kan hända var inställt på det negativa förflyttas och istället är det positiva som får stå i centrum, där jag är den som bjuder på ett leende och sprider det skrattet som nästa människa kan behöva.
 
Ta hand om dig!