Spökbollar på allhelgona
Den här helgen är en helg att minnas alla de nära och kära som inte finns i våra liv längre utan bara lever kvar i våra hjärtan och i våra minnen. 
Jag är ingen kyrkogårdsbesökare som känner att det är ett måste att gå och tända ljus på gravarna just idag, dock tycker jag att det är fantastiskt vackert att ströva på kyrkogården denna helg. Mina tankar vandrar ofta till mina egna mor- och farföräldrar och funderar då ibland över hur de hade varit om de hade levt idag.
Min mormor fick jag aldrig träffa då hon gick bort innan jag föddes och min morfar och farfar gick båda bort när jag var runt ett år så några minnen av dem har jag tyvärr inte. Så det är klart att jag funderar och undrar hur de var när de levde, vilket liv de skulle levt idag och vilken sorts relation vi skulle ha haft genom åren.Min farmor gick bort när jag var 13 år och jag blev väldigt ledsen när det hände, för hon var ju den enda jag hade kvar av den närmaste äldre generationen.
Jag tror att det är nyttigt att man som barn får möjligheten att umgås och lära känna den äldre generationen, för de har så mycket visdom och livserfarenhet att dela med sig till oss yngre. De har så mycket med sig i sitt bagage som vi andra kan dra nytta av, bara vi tar oss tid att lyssna och umgås med dem.
 
Den här helgen firas det också Halloween, som jag inte riktigt har skaffat mig en relation till än. Visst är det lite kul och mysigt med alla dessa modiga människor som vågar klä ut sig och göra fina otäcka sminkningar. Jag fick se flera häftiga utklädningar och sminkningar igår när jag hade privilegiet att skjutsa min dotter och hennes kompisar till Halloween-gymnasiefesten som hölls här i stan. Det är fantastistiskt vad lite färg och kläder kan förändra en människa och jag är imponerad av dessa ungdomar, hur de är, fantastiskt gulliga och trevliga, och hur de beter sig och hjälper och stöttar varandra. Vilket toppengäng ungdomar jag fick umgås med igår. Jag är stolt över att just jag fick den möjligheten!
 
 
Själva, min man och jag, har tagit det lugnt med Halloween och allt vad det innebär. Det spökigaste och läskigaste som kom innanför dörren här var de två små spöken som fick bli vår dessert efter middagen ikväll.
 
 
Spökbollar 
2 stycken
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • 2 ½ msk strösocker
  • ¾ dl havregryn
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • ¾ msk vaniljlikör
  • vit sugarpaste
  • smält choklad
Blanda smör, strösocker, havregryn, vaniljsocker, kakao och likör till en smet.
dela smeten i två delar och forma dem till bollar.
Kavla ut sugarpasten och ta ut två cirklar i lagom storlek så att de täcker bollarna.
Smält chokladen i vattenbad och dekorera "spökena" med ögon och kanske en liten skrämmande mun också.
 
 
"Njut av stunderna i livet, imorgon är de bara minnen..."
 
Ta hand om dig!