Ser du stjärnan i det blå?
Vad det är roligt att pyssla och pynta alla rummen nu i väntan på julen! Jag plockar inte fram så himla mycket saker, men det jag plockar fram är de saker som jag verkligen trivs med. Min man skulle nog kunna plocka fram både allt eller ingenting alls. Det spelar honom ingen större roll vad som är framme, men han tycker att det är mysigt med det som kommer fram.
Just nu är jag koncentrerad på matrummet och ska försöka få till det på ett bra sätt. Min tanke är att vi ska sitta där på julafton och äta och då vill jag gärna få det mysigt med lite härlig stämning. Tanken är att rummet ska renoveras sedan när det nya köket, som ligger i anslutning till matrummet, blir färdigt. Jag har en bild i mitt huvud om hur jag vill ha det färgmässigt och då är det okej för mig att köpa lite saker redan nu som jag vet att jag vill ha tills dess. 
Idag när vi var i Linköping så gick vi runt i olika affärer och tittade på en ny matta till matrummet, men vi hittade ingen som vi gillade. Men av en ren slump så kikade jag alldeles nyss in hos Jotex.se för att titta vad de eventuellt skulle ha för intressant. Tänk att där såg vi en matta som skulle passa oss perfekt och jag hoppas att mattan är lika fin i verkligheten som den är på bild, för den klickade vi hem precis just nu. Ska bli spännande att se hur det blir och ser det bra ut så kommer dan att få ligga på golvet under bordet nu till jul. Mattan finns i olika storlekar, men vi valde den största då vi tycker att det gärna ska vara en stor matta under bordet. Dels för att då fyller det upp golvytan bra och det är skönt att ha sina små tassar på en matta så man slipper att frysa och är den stor så är det lättare att inte fastna med stolsbenen i kanten på mattan när man drar stolen ut och in.
 
Visst är den fin?! Du hittar den här.
 
För övrigt i matrummet så är det ganska sparsamt framplockat med julsaker, än så länge. Det har givetvis hamnat en stjärna i fönstret men för övrigt så är det inget speciellt juligt framme. Min brokiga samling av olika mässingsljusstakar har en given plats på bordet året runt, dock har jag inte köpt ljus till alla ljusstakarna än då de två som är utan kräver en lite annorlunda storlek på ljus som man inte hittar i vilken affär som helst. Men till jul kommer det finnas stearinljus i dem alla och de kommer att tändas vid varje tillfälle vi sitter ner vid bordet och njuter.
 
Älskade ljusstakar på det slitna fina matbordet.
 
Var rädd om dig!