Nytt och nytt...? En shoppares tankar.
Jag är en person som älskar att skaffa mig nya saker och få chansen att förändra här hemma och då även min garderob. 
Det finns mycket i min shopping som jag skulle kunna förbättra, behöver jag alla kläder i garderoben eller är det bara villhöver-plagg?, är det nödvändigt med nya gardiner? och andra pryttlar och saker i hemmet. Svaret på frågan blir nog ett lite utdraget nja... för ibland ÄR det nödvändigt men oftast är det mer luststyrt. 
Jag är dock duktig på att rensa ur min egen garderob på de plagg som jag inte använder mer och ger bort dem till min mans svärdotter. Plagg ut, ja då är det lagligt att investera i plagg som ska in. Jag försöker iallafall gå efter tanken att för varje nytt plagg som hängs in i garderoben så ska ett gammalt plagg ut. Då blir det lite lagom rotation på det som finns och vi har väl alla kläder som ligger/hänger i våra garderober som vi bara tyckte var såååååå fina när de hittades i butiken eller på nätet, men verkligheten, det vill säga när vi själva fick klä på oss dem så stämde inte riktigt den inre bilden överens med den som vi såg i spegeln. 
Vad det gäller möbler och inredning så har jag blivit så mycket bättre på att hitta olika ställen med just de saker som passar in här hos oss. Då vår gamla dam Åkerdala, ja vårt hus är för mig ett levande ting med både krämpor och skönhetsmissar men med mycket värme och en naturlig utstrålning och skönhet som jag bara älskar, kräver en viss sorts ytlighet så är det de gamla, nötta och slitna möblerna som placeras här. Det kräver visserligen både bilfärder och styrka för att få hem juvelerna, men det är det så värt. Om inte annat för att istället ratas och slängas av tidigare ägare så får de en plats här hos oss. Både bra för miljön, inte bilresorna förstås, och ekonomin. Den här sommaren har jag hittat mycket bra och fina saker som vi har åkt runt och hämtat. Vi har bland annat rest till Oskarshamn, Växjö och nu senast igår till Kalmar. Vi kombinerar dessa resor så att de blir både nöjesresor/matresor och inköpsresor på samma gång. Igår i Kalmar var vi kulturella och tog en tur på museet och tittade på bland annat delar efter skeppet Kronan och en utställning om Jenny Nyström. 
Med oss hem kom en "ny" matservis som vi ska ha till vardags och jag tyckte nog att jag gjorde ett riktigt kap. Jag hade nog ganska mycket tur då det inte finns en enda nagg på någon av alla 50 delarna, det enda som man kan se är att dekoren är lite nött på några enstaka tallrikar. 
Nu är alla dessa nya delar diskade och insatta i skåpet. Det gamla porslinet åkte ut och kommer att köras till Erikshjälpen, då känner jag att jag gör en god gärning samtidigt som det känns helt okej att ställa in det nya i skåpet.
Nej, nu får det nog njutas av att det är... fredag. Lite härligt veckovill så här på semestern och då är det precis så det ska vara!
Ta hand om dig!