Bröllopstårta i november
Det var ett tag sedan jag fick förtorendet att baka bröllopstårta till kund. Jag upplever att det inte är så många par som väljer att gifta sig nu som det var för några år sedan. Det är klart att det går trender i allt och att många väljer att vänta på grund av att det kanske inte riktigt passar in i livspusslet just nu. För ni som har gift er vet ju hur mycket jobb det liugger bakom. All den tid som man måste lägga ner på planering och bokning och alla beslut som ska tas, det kräver mycker tid, energi och hängivenhet. 
Gårdagens brudpar, herr och fru Knutsson, valde att ha bakelser till sina gäster och en lite mindre tårta för dem att skära i. Deras färgtema var vitt och silver och det fick givetvis genomsyra även bröllopstårtan och bakelserna.
Hur man vill bjuda sina gäster på kaffe och tårta ska vara individuellt och personligt och inte innehålla känslan att nu måste vi göra så här eller så här. Att ha enbart stora tårtor, våningstårta, bakelser, cake pops, eller ingen tårta alls är helt upp till brudparet och jag är alltid lyhörd för de önskemål som finns och försöker att hitta den väg som gör att deras önskan slår in. 
Ibland krävs det flera olika provbakningar då det kan vara saker som man som brudpar inte riktigt tänkt på. Mitt råd är att alltid utgå från er själva, alla gästerna får "stå ut med" vad ni har valt, de är era gäster och vill de inte äta av det som bjuds av olika orsaker så är det helt upp till dem.
Tårta och bakelse till gårdagens bröllop fylldes med en klassisk prinsesstårte-fyllning med vaniljkräm, hallon och vaniljkrämsgrädde. Istället för den klassiska marsipanen valdes sockerpasta och en marängsmörkräm som smaksattes med vanilj. Jag dekorerade både tårta och bakelser med handgjorda rosor och blad av sockerpasta vilka jag sedan pudrade med silverglitter. Ett litet sidenband i nedkant på varje bakverk gjorde sitt till och det blev fint ihop mot den vita sockerpastan och de silvriga bakelsebrickorna. Monogramet på tårtan skrev jag med ätbar silverfärg och i det enkla blir det oftast det vackraste.
Fler bilder hittar du på min Facebooksida eller Instagram.
Tack för förtroendet herr och fru Knutsson och all lycka till Er!
Ta hand om dig!