80-årstårta och bageribesök med fika
Vilken härlig helg det varit! För första gången på länge så har jag känt att jag har kunnat slappna av och släppa många måsten för att göra lite annat roligt. Jag behöver ju inte dammsuga på lördagsförmiddagen, det går ju faktiskt precis lika bra att göra det på söndageftermiddagen! Men det är inte alltid så lätt för mig att gå utanför den invanda fyrkanten, men jag övar på det.
På fredagen levererades det veckans sista beställning. En prinsesstårta till en nybliven 80-åring som egentligen inte ville bli så firad och hade "rymt" hemifrån och tillbringade dagen hos sin dotter med familj. Men att fylla 80 år måste få firas vare sig man vill eller inte. Så önskan var en ganska enkel men ändå lite elegant prinsesstårta till födelsedagsdamen och med lite ränder, bård, fjärilar och blommor så tror jag att det blev ett lyckat litet tårtkalas.
Fler bilder hittar du på min Facebook-sida Åkerdala Sockerbageri.
Så till det invanda som fick stå lite åt sidan... det vill säga att jag gjorde något helt annat än städade på lördagsförmiddagen. Jag och mannen tog en sväng till Västervik istället.
Västervik är verkligen en sommarstad, men är en mysig stad året om och då vi inte är så jätteglada åt att trängas med en massa andra människor så passar det oss bra att åka dit övriga delar på året. Den här gången så var det mest för att prova det nya bageriet som öppnade för ett tag sedan, Bager 96°. Det är ett stenugnsbageri och har ett utbud som är så där lagom överskådligt med olika brödsorter och lite goda bullar. Det är något speciellt med just det stenugnsbakade brödet som tilltalar mig, så jag var helt klart nöjd med den bullfika som jag tog den här gången. Jag köpte tyvärr inte med mig något bröd hem, men det får bli nästa gång. 
Det fick även bli ett stopp på en handelsträdgård innan hemfärd då jag inte hade hunnit med att inhandla något till planteringarna ute än. Jag har inte speciellt mycket krukor och lådor under höst och vinter, två krukor och en låda faktiskt om jag ska vara exakt, så det var snart avklarat. I år köpte jag den irländska ljungen då jag tycker att dess blommor är så fina. Vi får se hur de klarar sig framöver. Tyvärr har jag inte några bilder på dem men det kanske kan komma framöver.
Ta hand om dig!