Whoop, whoop, whoopies
Varje dag händer saker som man inte alltid kan råda över eller saker som man kan genomföra som är planerade in i minsta detalj och varje grej fungerar felfritt.
Hur vi hanterar dessa olika situationer är väldigt olika. Dels beroende på vilka personligheter vi är men även vilket humör vi är på och vilken sinnesstämning som infinner sig för stunden.
Jag är en person som kan vara lite av en berg-och dalbana, där det ibland går uppåt för att nästa sekund gå rakt ner och ibland är det platt och jämnt, inte ett enda gupp i vägen.
Det är rätt häftigt hur olika man kan vara och vad man är lättpåverkad av sin omgivning hur man själv är. Frottera dig med goda, glada människor så blir du själv glad, har du sura och arga människor omkring dig blir du lätt likadan. Såvida du inte anstränger dig och vill vara helt tvärtemot. Då kan man omvända en hel hoper av människor, bara genom att visa sig glad, arg eller något av alla de olika humör vi har.
Jag tycker att alla ska få vara på det humör som man har för stunden, men man får inte "fastna" i ett humör och göra det till en fasad. Det behöver vara äkta känslor som man visar för de man möter. Det här var ganska jobbigt upplevde jag när jag jobbade inom detaljhandeln där man var tvungen att visa upp ett glatt ansikte, spelade ingen roll om du egentligen var sur eller trött, leendet och den fantastiskt trevliga attityden skulle bara finnas där oavsett vad. Man fick på sätt och vis spela en roll varje dag, oavsett om du hade en arg och sur kund som skällde ut dig för något så var det bara att gilla läget. Det är ganska påfrestande som människa. Jag fixade det då det bara var korta perioder som jag jobbade i affär, men på något sätt så förändrade det mitt sätt att se på dem som jobbar i butiker, jag vet vilket arbete och tålamod det kräver.
 
Något annat som kan vara tålamodsprövande kan vara bakning, beroende på vad man har tänkt sig. Jag kör ibland på lite säkra kort då jag vet med mig att jag är trött och kanske inte har det som krävs för vissa saker. Igår bakade jag whoopies och om du ska baka något men inte har så mycket tålamod så är detta ett perfekt bakverk, eller om du har tänkt att sätta dina barn på att baka något gott. Dessa kan man dekorera hur man vill och de jag bakade fick bli lite påskinspirerade.
 
Vaniljwhoopies med vit chokladfrosting 
Whoppiebottnar ca 20 st
 • 100 gram rumsvarmt smör
 • 1½ dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 3½ dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 ägg
 • 1 dl gräddmjölk
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig massa.
Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i smöret.
Knäck i ägget och tillsätt gräddmjölken och rör till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut femkronorsstora klickar på en bakplåtsklädd plåt, tänk på att ha en bra avstånd mellan dem då de flyter ut under gräddningen.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter.
Låt dem svalan på galler.
 
Frosting
 • 200 gram vit choklad
 • 200 gram philadelphiaost
 • godisägg till dekoration
Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna.
Rör samman den smälta chokladen och philadelphiaosten till en slät kräm.
Spritsa krämen på undersidan av en kaka och lägg sedan en annan kaka ovanpå.
Dekorera whoopisen på valfritt sätt.
Om du vill kan du smaksätta frostingen med bär, likör eller något annat du tycker är gott. Tänk på att använda färska bär om du väljer att smaksätta med det. Frysta bär avger oftast för mycket vatten och då blir frostingen för blöt och rinnig.
 
I eftermiddag hade vi besök av staren på altanen. Det är ett vårtecken om något! Han satt där och sjöng så vackert. Jag tror att han raggade tjejer, vilket han gjorde helt rätt i tycker jag.
 
Fortsätt att njuta av den underbara kvällen och ta hand om dig!