En gammal goding, saffransskorpor
Ett måste nu till advent och alla mysiga fikastunder som kommer så ärmina saffransskorpor ett måste. De är enkla att baka och det är lätta att variera dem om man inte vill smaksätta dem med just saffran. Jag använder det här receptet som grund till de flesta skorpor som jag bakar och byter smak efter humör och tycke. Ärligt talat så tror jag att jag skulle kunna baka en uppsjö av olika smaksatta skorpor och klara mig med det hela december igenom. Det är ju så gott att ta fram burken med skorporna när man dricker sitt kvällste. Man var beredd på att baka ofta då de är så försvinnande goda!
 
Saffransskorpor med mandel 
  • 100 gram smör
  • 1 gram saffran
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • knappt 1 dl sötmandel
Smält smöret och blanda ner saffran.
Häll ner det i en bunke och knäck i äggen och blanda ihop.
Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och mandel i en skål.
Vänd ner det i smörblandningen och rör ihop till en deg.
Dela degen i tre delar och forma dem till längder som placeras på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda längderna mitt i ugnen i 175 grader varm ugn i 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader.
Skär längderna i centimetertjocka skivor som läggs på plåten.
Torka skorporna mitt i ugnen ca 15 minuter.
 
Imorgon är det fredag! Den här helgen blir det att adventspynta i alla fönster och jag ska försöka hinna med att fixa ute också. Jag har investerat i ett ljusträd idag sm jag tänkte skulle få komma upp, men jag kommer inte att stressa för att hinna. Det finns ju fler dagar och helger innan jul.
 
Ta hand om dig!