Fira det som firas kan! Inget dumt motto alls.Och kan man samtidigt fira med något som är nyttigt och hälsosamt så kan det inte bli bättre. För jag menar morotskaka innehåller, precis som dess namn, morot. Morot är en rotfrukt. Rotfrukter är nyttigt. Så då har vi en win-win situation. Iallafall enligt mina beräkningar.
Jag har faktiskt inget favoritrecept på denna kaka utan googlar mig fram till ett som för stunden innehåller de ingredienser jag har hemma i skafferiet.
Igår bakade jag just en morotskaka, men tro det eller ej så glömde jag bort att fota den. Så ni får ta mig på orden att den bakades och den godkändes av familjen här hemma. Det är det som räknas.
Gammal bild på morotskaka från ett annat år.
Jag kan dock tipsa om en cream cheese frosting som jag hittade hos Camilla Hamid. Jag kan annars tycka att det är lite vanskligt med just cream cheese och vispning, men jag har aldrig misslyckats med den här.
Cream cheese frosting
- 200 gr cream cheese
- 3 dl (180 gr) florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 gr smält smör
Vispa cream cheese, florsocker och vaniljsocker tills det har gått ihop. Bli inte orolig om den blir lite rinnig. Det fixar sig.
Häll i det smälta smöret samtidigt som du vispar och vispa tills du får en smidig konsistens. Sedan är det bara att spritsa eller breda ut frostingen på morotskakan, eller cupcakesen, eller... ja den kaka du önskar.
Nu är det dags att slå sig ner i soffan och titta på Husdrömmar. Någon mer än jag som kollar?
Ta hand om dig!