Små citroner gula.
Vad man än gör här i livet kräver att man får inspiration från olika källor och i olika mängd. Min inspiration hämtar jag på alla möjliga och omöjliga ställen. Jag kan fascineras och inspireras av en rostig burk, ett vackert hus eller till och med en shoppingrunda i mataffären. Det finns så många saker som man kan tycka är vackra och ger energi och saker som är så gräsliga att de kan bli vackra. 
 
Som jag har skrivit tidigare kan det ta tid för mig innan tanken blir till något konkret, men den här gången gick det fort från tanke till "görning".
Senast igår när jag var en snabbsväng på affären hittade jag inspiration och idé till mitt senaste experiment. När jag gick en sväng i frukt- och grönsaksdisken för att plocka till mig frukt fick jag se att det fanns fina citroner. De hade den där solgula färgen som man inte kan göra annat än att älska. Då fick det bli så att några citroner också fick följa med hem från affären och i bilen hem växte tanken vad jag skulle göra med dem. 
Då jag inte har bakat skorpor på ett tag och tycker nog att jag behöver fylla på det förrådet så tänkte jag att jag provar att baka skorpor med citronzest (citronskal) och mandel. Så ikväll doftar det citron i vårt hus.
 
 
 
Mandelskorpor med citronzest 
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljarom
  • 2 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • skal av 1 citron
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör, socker och vaniljaromen till en krämig massa.
Blanda ner ett ägg i taget.
Riv bittermandeln och grovhacka sötmandeln.
Blanda mandel, mjöl och bakpulver i en skål.
Riv skalet av citronen och blanda ner i smörblandningen.
Rör ner mjölblandningen försiktigt i smeten.
Forma två längder som du lägger på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 25 minuter mitt i ugnen.
Ta ut plåten och skär längderna i centimetertjocka skivor.
Låt dem ligga kvar på plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
Ställ in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills skorporna är torra.
 
 
 
Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag. -Nalle Puh
#1 - Paulina Suonvieri

Ååååh så gott! mandelusslor asså! Med citronsmak också? MUMS!

//hundredkitchenstories.blogg.se

Svar: Prova gärna att baka dem. Men jag måste varna att de försvinner fort! 😊
Viktoria Grönqvist Alvin