Jag är nog den mest oorganiserade planerade människa jag känner. Jag vill vara planerad in i den minsta detalj, men på något sätt så går jag gärna utanför ramarna och gör lite som jag känner i slutänden ändå. Vilket resulterar i att det jag har tänkt från början och eventuellt planerat in i minsta detalj får omprioriteras då det i ändringarna kan bli både kortare och längre stunder som behövs.
Min ambition innan jul var att bjuda på ett och annat recept från de olika rätterna på julbordet, men med tanke på vad jag skrev innan så var det helt omöjligt om jag inte hade suttit och skrivit mitt inlägg natten innan julafton och då hade ni iallafall inte haft någon glädje av det.
Jag var en av alla de, ja jag vet faktiskt inte hur många vi var, som följde Ernst i hans julpysslande i TV. Det var många bra idéer och en del idéer som absolut inte passade mig, men så ska det ju vara. Dock inspirerade han mig med att göra egen sillinläggning och när jag fick se hur enkelt det var om man använde fem-minuterssillen så kunde jag inte låta bli att försöka.
Det fick bli två olika sorter, en vanlig inlagd sill med lök, morot och kryddpeppar men även en annan lite mer kletig och krämig sill som jag fick beröm av mina gäster för. Och ska jag vara riktigt ärlig så blev jag väldigt nöjd med den både strukturmässigt och smakmässigt.
Nu är det nästan ett helt år till nästa jul, men om ni ska ha en liten buffé på nyår så kan den här passa även där då den känns lite lyxigare.
Krämig dill- och löjromssill
6-8 personer
- 1 förpackning 5-minuterssill
- 1 dl turkisk yoghurt
- ½ dl majonnäs
- 50 gr löjrom
- 1 liten rödlök, finhackad
- ½ dl finhackad dill
- salt och vitpeppar
Häll av spadet från sillen.
Blanda samman yoghurt, löjrom, majonnäs, rödlök, dill och kryddor i en skål.
Rör försiktigt ner sillen i röran och blanda väl.
Täck sillen med antingen plastfolie eller häll över den i glasburk med tätslutande lock.
Låt stå, gärna ett dygn, innan den avsmakas.
Nu är det bara att se fram emot nästa högtid, nyår, där man får inmundiga ytterligare lite läckerheter. Vad jag får att äta på nyårstallriken har jag inte en aning om då vi är bortbjudna, det enda jag vet vad vi ska äta är desserten som jag ska stå för och det gör jag så gärna. Vad det blir? En hemlis!
Fortsätt njut och ta hand om dig!
♥