Nektarin- och björnbärsrutor
Man ska väl egentligen inte klaga över vädret, men nu önskar jag mig lite sol och värme så att jag kan spendera dagarna utomhus lite mer. Nu de senaste dagarna här så har jag bara behövt tänka tanken på att gå ut så har det börjat regna. 
Fördelen med lite sämre väder, beroende på vad man anser är just sämre väder, så får jag en hel del gjort inomhus. Just idag blev det ytterligare lite förberedelser inför den födelsedagstårta som jag håller på med och som ska levereras imorgon. 
Mellan varven av alla förberedelser så passade jag på att baka en mjuk kaka till oss här hemma. Jag valde att baka i långpanna, villket jag tycker är praktiskt då man kan variera storleken på kakorna efter hur mäktiga de är samt att det bara är att lägga i ett bakplåtspapper i formen och i med smeten. Lätt ska det vara ibland.
 
Jag tycker om att baka med de bär och frukter som jag har i trädgården. Nu har jag tyvärr inte mer än jordgubbar och rabarber för tillfället och det var inget av desa som tilltalade mig idag.
Jag hittade lite björnbär i frysen sen förra året och vi hade även några nektariner hemma. Dessa två passar väldigt bra ihop, men även hallon gifter sig bra med nektariner om det är så att man inte tycker om björnbär.
I kylskåpet hittade jag lite mandemassa, ja ibland finns det lite i gömmorna som knappast jag vet om, och tanken om dagens bakverk började gro i huvudet.
Jag har svårt att släppa idéer när jag väl kommer på något så för att få ro i bakningssjälen så var det bara för mig att sätta igång. Och det blev ett gott resultat!
 
 
 
Nektarin- och björnbärsrutor 
ca 25 bitar
 
Botten 
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 175 gram smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 100 gram mandelmassa, grovriven
Fyllning 
  • 2 nektariner
  • 2 dl frysta björnbär alt. hallon
Garnering
  • florsocker
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.
landa vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd ner den försiktigt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
Blanda ner vätskan i smeten tillsammans med den grovrivna mandelmassan.
Häll smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, som du lagt ett bakplåtspapper i botten på.
Skär nektarinerna i tunna klyftor.
Lägg ner nektarinklyftorna och björnbären i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen, 200°, i 30-35 minuter.
Låt kakan svalna i plåten.
Pudra över florsocker och skär kakan i lagom stora rutor.
 
 
 
 
 
 
Tallriken är ett loppisfynd.
 
Jag måste säga att jag är överväldigad av så många nya läsare som har varit inne här hos mig nu de senaste dagarna. Ni ger mig verkligen en härlig boost och jag hoppas att ni tycker om det ni ser och läser så att ni vill titta in här många gånger till! Ni är så välkomna tillbaka!
 
Var rädd om dig!
#1 - Pia

Mums, ser helt himmelskt gott ut! :)

Svar: Ja det var de också kan jag lova. :o) Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Emilie

Vilken härlig blogg du har! Jag älskar dina bilder så mycket :)

Svar: Tack så jättemycket! Hoppas du kikar in fler gånger. Du är så välkommen! Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin