Långfredag/våffeldagen
Idag blev det en kombinerad dag i almanackan då både långfredagen och våffeldagen innföll på samma datum i år. 
För oss på min mans sida innebär våffeldagen att vi äter våfflor tillsammans då en av mina svågrar har födelsedag på våffeldagen. Det är nästan den enda gången på året som vi äter våfflor min man och jag, varför vet jag inte då vi tycker om det. Det är lite "baltigt" och omständigt att grädda dem men det är väl värt mödan att få äta dem med en god sylt, hjortronsylt är min favorit, och en klick grädde. 
 
Annars har dagen haft ett lugnt och skönt tempo då det innebar lite städning på förmiddagen med lite påskpyntande. Jag är inte mycket för det här med påskpynt, det var mer när barnen var små. De kom hem varje år från förskolan och skolan med ett nytt fint alster som hade tillverkats med glädje. 
 
Här hemma finns det en liten armé av gula flörtkulekycklingar med färgglada hattar och fjädrar, men de får ligga nedpackade i kartongen i år igen. Jag har absolut inte hjärta att göra mig av med dem, för mina älskade barn har ju gjort dem till mig och gett bort dem med kärlek, så de kommer att sparas bra länge innan det kommer att tas ett beslut hur kycklingarnas framtid kommer att se ut.
 
Ett påskris har dock tagits in och pyntats med rosa och vita fjädrar samt att det har hängts i lite rosa ägg. Inget i överdåd utan i liten blygsam skala så att det ska gå fort och lätt att plocka undan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Självklart finns det en stor bukett med påskliljor på vardagsrumsbordet som lyser upp tillvaron. Påsklijan är en vacker blomma tycker jag men den är inte så hållbar utan blommar över så fort. 
 
 
 
 
 
 
Om ni kikade på Nyhetsmorgon imorse och såg floristen Johan Munter som hade med sig en massa olika påskliljor kanske såg en fantastiskt fin sort som stod tillsammans med andra. Den var lite fransig och flikig och var väldigt fin i mina ögon och jag skulle gärna plantera några sådana lökar i vår trädgård. Det blir till att leta reda på vad den kan heta och införskaffa några till hösten.
 
Njut av långfredagen!