Vardagsbedrifter och motivation
Har ni tänkt på hur en del vardagssysslor blir stora, svåra och tunga vissa dagar? Ni vet de där vanliga sakerna som man gör för den egna överlevnaden kan kännas som något av det jobbigaste man ska ta sig an just den dagen. Sakerna som blir bedrifter att ta sig an och som gör att man undrar varför man inte köper tjänsten av någon annan istället för att utöva den själv, vilken tanke man snart tar tillbaka då jag inte riktigt vet om det är värt den slant som det skulle kosta.
I måndags var en sådan dag då kylskåpet gapade tomt och jag hade inget annat val än att köra in på parkeringen till mataffären, ta min lilla "plastpeng", stoppa in den i vagnen och dra vagnen innanför snurrdörren till butiken. Väl därinne har man inget större val, två om jag ska vara ärlig. Det ena är att bara släppa allt och gå ut eller bita i det sura äpplet, som det så konstigt heter, och dra runt på den där vagnen medan vara efter vara scannas in och packas ner i kassarna. Tack för den fantastiska självscanningen i butiken!
 
Dessa dagar då det egentligen bara skriker nej i hela mig att göra saker som dessa brukar jag motivera mig själv, eller kanske muta..., med att investera i något inte livsnödvändigt men livsnjutarvändigt. Måndagens motivation/muta/livsnjutarvänligt blev ett par buntar tulpaner. Väl investerade pengar och känslor i dem då jag idag fick se hur fina de blivit sedan i måndagskväll. Får väl se när nästa sådant tillfälle infaller. Eller så kan jag låtsas att jag helt enkelt måste muta mig själv, bara för att.
Imorgon är det fredag och den här veckan har gått jättefort! Jag har haft fullt upp på alla håll och kanter, helgen kommer vara likaså. Men det är bara roligheter som väntar så jag klagar inte! Men nu njuter vi av den här kvällen  och vi ska som vanligt ta en titt på Antikrundan och förundras över hur mycket/lite pengar vissa saker är värda!
Ta hand om dig!