Var tog våren vägen och vad gör jag för att må bra?
Idag blir det nog en mysdag inne då våren är lite velig här i mina trakter av Småland. Jag tror att vi har hunnit med att få alla sorters väder här innan klockan blev tio på förmiddagen då det har varit blåst, snö, regn, sol, moln och säkerligen någon mer skiftning i vädret som jag inte riktigt hann med att registrera. Jo, det är april och verkligen aprilväder!
Då är det tur att man kan vara inne med gott samvete och göra allt, nja allt kanske är att överdriva, som man har tänk så länge på men aldrig riktigt kommit till skott med. Jag har bland annat gjort lite arbete framför datorn då det hade hamnat lite på hög här hos Åkerdala Sockerbageri och jag har även hunnit med att planera upp veckans jobb. Det känns lite lyxigt, om man nu får lov att säga det som egenföretagare, att kunna ta ett par timmar till att sitta ned och göra planering och uppdatering inför det som ska göras och avslut på det som har gjorts.
Detta händer väldigt sällan här annars då jag prioriterar lite efter det som gör att jag mår bäst. Sista tiden innebär det att de sena eftermiddagar som jag har i min lärartjänst så går kvällarna till träning och umgänge, vilket är de två saker som gör att jag samlar på mig energi och då blir det lätt att annat hamnar lite efter. Det är ett val jag gör och trivs med det valet. För till syvende och sist så är det mitt eget mående som kommer först, för mår jag bra och trivs med livet är det så jäkla mycket lättare att hjälpa och finnas till för de andra som inte har det som jag.
Det är väl också något som kommer med åldern och den eventuella vishet som kommer med den, att ta vara på sig själv och må bra innan man försöker göra det för någon annan. 
Ta hand om dig!