Tid
Jag har en tendens att bli ganska "filosofisk" och får många tankar i huvudet när jag är trött och livet snurrar på lite för fort. För mig blir det ett sätt att bearbeta allt genom att bena ut de funderingar som finns, sortera tankarna och städa bort det som inte behöver finnas i huvudet.
Där hamnade jag i fredagskväll när jag kunde släppa veckans alla måsten och fick en stund för mig själv, i mina tankar om tid. För tiden finns här som en ständig följeslagare och det är jag som förfogar över min tid, jag som har makten över att göra det bästa av den. Oavsett om det är kav lugnt, stormar eller en bris drar förbi så är det jag som bestämmer hur det ska gå. En storm går kanske inte att lugna, men det går att hitta en väg ut ur den, kanske själv eller kanske med hjälp. 
Det är så lätt att hitta någon annan som är den ansvarige för att den tid som jag hade inte blev bra, men är det verkligen så? Jag har tiden, jag har förutsättningarna och jag har makten att påverka, kanske inte fullt ut, kanske inte alls mycket men jag kan påverka på något sätt. Kanske kan jag inte påverka utgången av situationen och tiden, men jag kan påverka mina tankar och min inställning till det. 
Min tid, mitt ansvar att göra något bra av det eller det bästa som går utifrån de förutsättningar jag har. Jag tränar på att plocka med mig det positiva och låta det bli större än det negativa i min tid. Det är svårt men jag vet att övar jag tillräckligt mycket så klarar jag det. För jag är stark och gör mitt bästa utifrån de förutsättningar som jag ger mig själv!
Ta hand om dig!