Smygbörjar lite...
När klär du granen? Vi klär den oftast dagen eller kvällen innan julafton och så åker den ut strax efter nyår. Men där emellan så njuter jag av den och alla de barr som hör till.
I år har vi även tagit in en liten gran så, ja det blir två granar inne detta år. Den lilla hamnade på pottskåpet och fick vattenkannan som kärl att stå i. Jag satte bara ner den och som granar är i allmänhet så vobblade den och stod inte riktigt stabilt i den lite ojämna kannan. Så ikväll tog jag tag i det och klippte till grenarna längst ner och nu står den stadigare iallafall än vad den gjorde innan. Så länge ingen pillar på den eller slår igen ytterdörren för hårt så ska det nog gå bra. Ja, jag låter vissa saker bli lite hipp som happ, men vad fasen den ska ju ut efter nyår.
Julpynt, det blir det bara mindre och mindre framplockat här för varje år. Dock kunde jag inte motstå att hänga lite glasprydnader i granen, lite lagom mycket och neutralt. Här går julen i vitt, silver och grönt med några få inslag av några rosa hyacinter som doftar helt ljuvligt här hemma. För hyacintdoft, det doftar jul!
Ta hand om dig!