Att vara en självis!
Att vara en självis eller egoist låter så negativt och en egenskap som inte ger några pluspoäng hos omgivningen. Jag kan absolut se den kopplingen och kan själv se det på exakt det viset vad det gäller vissa människor och tillfällen, men kan även se det som något positivt där det ger mer till andra än vad det tar och då räknat i energi och omtänksamhet.
Att se till sitt eget bästa och strida för sin egen rätt och egna sfär kan skapa en energi och styrka, skapa tillit och mod för att klara av att ge tillbaka av det till andra i ens omgivning. Svårigheten här är att ha den fingertoppskänsla där det är stopp för att inte driva det över den gränsen där det enbart gagnar en själv och försätter andra i ens omgivning i en sådan situation där de får bekosta sitt eget välmående. 
Jag ser det själviska och egoistiska som jag gör som en investering i mig själv där det stärker mitt självförtroende och ger mig en självkänsla som gör mig mer trygg i mig själv. Att vara en självis är att ta hand om sig själv.
Jag unnar mig blommor så ofta jag kan, för att jag vill och för att det får mig att må bra. 
Det blev rosor, prärieklockor och tistel i helgens buketter.
Ta hand om dig!