Att vara kvinna i övergångsåldern
Ja, nu har det knackat på dörren, det där som vi alla kvinnor måste släppa in oavsett vi vill eller inte; KLIMAKTERIET. Jag har varit medveten om att det skulle dyka upp när som helst men blev ändå förvånad att det kom just nu, och så snabbt.
Kanske inte jätteroligt inlägg att läsa för alla, men jag tror att vi är många som är lite nyfikna över hur det ter sig för olika personer. Jag ska erkänna att jag trodde att de enda besvär som kunde bli var de där förbaskade vallningarna, ja ni vet ena stunden svettningar från helvetet för att nästa stund vara som vanligt. Det besväret har inte jag råkat ut för men däremot två andra hormonrelaterade åkommor, vilket ingen av dem är rolig, men det är väl bara att bita ihop, inte bryta ihop. 
Jag upptäckte strax innan jul att jag började bli så finnig på halsen men ingen annan stans. Tänkte att det kanske beror på användandet av halsduk som orsakade det men insåg snart att så inte var fallet, det var i det här fallet relaterat till klimakteriet. Sökte runt och läste mig till att hormonbehandlingar kan hjälpa, men vill av förklarliga skäl inte göra det då jag för snart 20 år sedan fick en godartad tumör i bröstet och gjorde valet att ta bort alla "tillsatta" hormoner för mitt eget bästa, vilket även var min doktors råd. Så, jag får gå runt och se ut som en prickig korv på halsen och dölja det så gott jag kan med scarfes, smink (helst dock inte för att det ska få andas så mycket som möjligt) och en och annan höghalsad blus eller tröja. För jag kan INTE säga att jag är speciellt bekväm med de förbaskade finnarna, jag som är ganska noga med utseendet, ja nästintill fåfäng, när jag ska iväg någonstans utanför husets fyra väggar.
Sen igår small nästa bomb. Ja för det blev en smäll då jag fick ett migränanfall, jag som aldrig har migrän annars. Började morgonen normalt med att tassa upp vid åtta-tiden, äta frukost och sedan började jag med att plocka ur den garderob som jag tänkt att renovera nu på lovet. Kände mig lite konstig och hade lite flimmer för ögonen, men jag är ju så förbannat envis och tänkte mest att det var vinet kvällen innan som skulle visa sig som en liten eftersläntare och jag fortsatte med det jag hade börjat med. Klockan blev elva på förmiddagen och vi satte oss i soffan och drack kaffe. Jag hann lagom få i mig kaffet så kände jag av ett illamående, jag som jobbar med barn annars fick ju mer eller mindre panik och tänkte kräksjukan! Sedan var det som om någon hade slagit till mig i huvudet och det var en djävulsk smärta över ögonen som drabbade mig. Så pass så att jag var tvungen att gå och lägga mig i sängen. Ni som känner mig vet att jag inte är den som däckar i första taget, men igår blev det för mycket till och med för mig! Där låg jag från halv tolv på förmiddagen till halv sex på kvällen med huvudvärk och kräkningar... Jag känner verkligen för er som lider av migrän regelbundet! 
Så idag känner jag mig bra dock lite sliten och långsam i livet, men vilken tur att det är lov! Eller så är det tack vare att det är lov som migränen dök upp. Men något som jag fick klart för mig är att det är hormonrelaterat och kopplat till klimakteriet. Jag som trodde att det bara var vallningar som man kunde få...
Inte det roligaste eller mest trevliga inlägg jag gjort, men min blogg handlar om allt mellan himmel och jord och från och med idag liiiiite djupare än så. För nu var vi på helvetesnivå... Jag hoppas att jag hjälper någon i den här kvinnliga djungeln, för även om jag är kvinna så kan jag långt ifrån allt om min egen kropp! Jag biter ihop nu och vägrar bryta ihop för det är verkligen inte min grej!
Nu njuter vi vidare av livet och alla med- och motgångar som det erbjuder. Oavsett vilket det är så gör det mig bara mer livserfaren.
Ta hand om dig!