Grävmaskin-tårta
Åkerdala Sockerbageri, det vill säga jag i egen hög person, börjar bli expert på det här med fordon och hur de ser ut! Många utmaningar, men det är alltid lika roligt, ja jag vet att det skriver jag ofta men det är precis så det är. Det senaste fordonet som jag modellerade var en grävmaskin och det var ett pyssel och pillgöra med små detaljer som jag inte ens visste eller lagt märke till att de fanns. Så det här med att baka tårtor är utbildande på många olika sätt och inom många olika genrer. Visst är det spännande!
Den här tårtan önskades till Noa som fyllt 1 år och jag valde att döpa grävmaskinen till just Noa då det egentligen var en grävmaskin vid namn CAT som var förebilden. Men heter man Noa, ja då är det klart att grävmaskinen också ska heta Noa!
Tårtan fylldes med smakerna citron och vanilj, snälla och inte så söta smaker och är perfekta att kombinera. Tårtan täcktes sedan med ett ojämnt lager marängsmörkräm och täcktes sedan med sockerpasta, vilket även alla figurer är tillverkade av.
Nu ser jag med stor förväntning fram emot vilken sorts fordon det blir härnäst. Skulle vara roligt om det blev ytterligare något som jag aldrig har modellerat förut. För jag säger som Pippi Långstrump: "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säker!"
Ta hand om dig!