Att vara och stanna i nuet
Det kan låta enkelt, men är just nu så jäkla svårt att göra för mig. Jag vill inte klaga, för det är bara jag som kan göra förändringen och skapa det jag behöver men att få ner det i ord och att göra det svart på vitt brukar hjälpa mig i processen.
Just nu har jag svårt att vara här och nu utan att låta tankarna vandra vidare till det som jag skulle kunna göra sen. Jag vill vara effektiv i det som jag gör i stunden men utan att planera upp i huvudet vad som kan göras sen och efter det kan jag hinna med det här... ja ni fattar. 
Ett sätt att tackla det på för mig är att, som så många kloka människor gett råd om, är att planera in ledig tid och sedan annat i den övriga tiden som blir över. Den planeringen behöver absolut inte vara skriftlig utan det viktiga är att den är mentalt inlagd och att jag är där i tanken. Det fungerar bra, bara jag verkligen ser till att göra det och genom det inte ge mig själv dåligt samvete för att jag inte är igång med projekt hela tiden. Jag har ju dock semester och måste även unna mig tid för återhämtning och bara vara, vilket jag just nu för stunden har planerat in att göra. Fler än jag som känner igen sig i "problematiken"?
Ta hand om dig!