Smultronkladdkaka
Nu kommer tiden när det flödar av Instagrambilder på bär av olika dess slag och många goda bakverk som har bakats och fikats på. Självklart kan inte jag vara sämre utan jag bjuder på ett recept jag med, med tillhörande bilder förstås. 
I vårt trädgårdsland har vi både jordgubb- och smultronplantor. Jordgubbarna börjar närma sig slutet på säsongen, men smultronen är månadssmultron så de hänger med ett tag till och ger rätt bra skörd. Jag började fundera över vad man skulle kunna baka för något med smultronen och kom fram till att en kladdkaka bakad på mandelmjöl med vit choklad och toppad med smultron. Till det serverade jag turkiska yoghurt smaksatt med vanilj , vilket smakar nästan som riktigt krämig vaniljglass.
Smultronkladdkaka med vit choklad och turkisk vanilj-yoghurt 
Kladdkaka:
  • 100 gr smör
  • 100 gr vit choklad 
  • 2½ dl mandelmjöl
  • 2 dl strösocker 
  • 2 ägg
  • ca 1 dl smultron
Smält smöret i en kastrull.
När smöret har smält så tillsätt den vita chokladen och rör tills allt har smält.
Blanda samman mandelmjöl och strösocker i en bunke och tillsätt sedan mjölblandningen och äggen i smeten.
Rör tills allt har blandat sig.
Häll smeten i en smord och bröad form alt. bakplåtspappersklädd form som är ca 20 cm i diameter och fördela smultronen över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen, 200°, i 15-20 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna helt innan du serverar den och pudra gärna över lite florsocker.
Turkiska vanilj-yoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk vaniljsocker 
Rör samman yoghurten och vaniljsockret. 
Servera riktigt kall.
Jag hoppas att du uppskattar ett recept någon gång ibland här på bloggen av det jag bakat till oss här hemma blandat med inlägg med mina tankar och funderingar kring livet samt renoveringen av vårt älskade Åkerdala.
Jag kan avslöja att jag har hållt på lite med renovering av inre hallen och igår var vi och köpte tapeter för att komma vidare. Jag lovar att jag återkommer med bilder framöver. Har du någon renovering på gång? Du får jättegärna berätta och inspirera mig!
Ta hand om dig!