Rabarbersirap och sockerlag
Ja ni hör ju vilken sockerbomb jag bjuder på ikväll, men ibland måste man få unna sig lite. 
Onsdagar är för mig träningfri kväll då kroppen får vila och då har jag heller inte så bråttom hem från jobbet. Passade på att ta en tur till den lokala handelsträdgården och äntligen inhandlade mina sommarblommor, kryddväxter och ett par tomatplantor. Så i helgen blir det plantering! Som ni vet så snurrar det ju på med tankar i huvudet på mig så av någon anledning kom jag att tänka på mojito... eller var det myntan som drev tankarna ditåt...? I år tänkte jag prova rabarbermojito men få behövs det rabarbersirap. Sagt och gjort, efter middag och urplockning av alla plantor i bilen så tog jag en tur ner till det så kallade trädgårdslandet och plockade av några rabarber för att koka sirap. Det gick snabbt att göra och den blev väldigt god också då jag var tvungen att provsmaka lite. Den passar i drinken, på glassen,  till efterrätten och säkerligenden många fler saker som jag inte kan komma på nu. Samtidigt passade jag även på att koka sockerlag, så nu är jag redo för ljumma sommarkvällar! 
 Rabarbersirap 
  • 2 dl råströsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk vaniljpasta (går att utrsluta)
  • 5 rabarberstjälkar
Koka ihop råströsocker, vatten och vaniljpasta till sockret har löst upp sig.
Under tiden som det kokar ihop så skölj rabarberna och skär dom i bitar ca 2-3 centimeter stora. 
Lägg ner rabarbern i sockerlagen och låt det koka ca 5 minuter. 
Häll allt i en sil och låt rinna av.
Koka upp saften under omrörning i ca 10 minuter tills den har tjocknat.
Häll upp på flaska/burk och förvara i kylen.
 Sockerlag 
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten 
Låt strösockret och vattnet koka tills sockret har löst upp sig.
Häll upp på flaska och förvara i kylen.
Ja nu känns det som om det är full fart mot helgen och jag har bara 10 arbetsdagar kvar till semestern. Jag kan avslöja att jag längtar. Om det är någon som undrar...😉
Ta hand om dig!