Så här i tider där man kan tvingas stanna hemma och inomhus så kan det vara skönt att ha något att göra. Varför inte passa på att baka och fylla upp frysen lite för nu startar ju snart de där härliga dagarna där en fika i solen är bland det bästa som finns. Jag kan varmt rekommendera den klassiska morotskakan där du toppar med rostad kokos. Så gott och så enkelt att lyxa till det. Receptet är anpassat till att bakas i en rund form, 24 cm i diameter, men jag bakade den i en långpanna, ca 20x30 cm. Väljer du en annan form en den runda så kan du behöva justera gräddningstiden lite. Men det fixar du!
Morotskaka med rostad kokos
Botten
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malenkanel
- 1 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Vispa samman ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
Vänd ner dem i smeten tillsammans med olja och morötter.
Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen, 150°, i ca 55 minuter.
Låt kakan svalna under bakduk.
Frosting
- 60 gr rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal från 1 lime
- 100 gr philadelphiaost
Vispa samman alla ingredienser till en krämig frosting.
Bred ut den över den avsvalnade kakan.
Rosta ca 1 1/2 dl kokos i en het gjutjärnspanna tills den har blivit gyllenbrun. Låt svalna och strö över kakan.
Skär den i lagom stora bitar.
Nu njuter vi av kvällen, livet, våren, ljuset, kärleken, ja av det som vi mår bra av!
Ta hand om dig!
❤