Mitt val
Dagens positiva index ligger på...? Ja, var på skalan mellan 0 och 10 ligger den? 
Mitt index pendlar, absolut. Men det är ingen annan än jag som skapar mitt eget index, det är jag som gör valen. Jag kan välja att lägga mig på en låg nivå, kanske där den till och med ligger på minus-sidan, men vad fasen har jag egentligen för nytta av det? Helt ärligt? 
Visst kan det vara svårt att hitta pluskontot där det stiger högt med låga egna insatser. De tillfällena existerar nästa inte utan det krävs en större insats av både vilja, styrka och envishet. Tre egenskaper som jag besitter och som jag kan behöva träna på att använda ännu oftare för att inte hamna i en negativ spiral  både i min "ensamhet" och tillsammans med andra. 
Jag gör insatser, vilket kan betyda att hur trött jag än är så sitter jag inte kvar i soffan efter att kaffekoppen är tom utan jag gör något som jag mår bra av. Det kan vara något som tar fem minuter, eller något som tar två timmar, huvudsaken är att det visar sig på plussidan av indexet och att jag får energi av det och för mig är det det som räknas. 
Jag vet att mina val i livet påverkar först och främst mig själv och gör jag smarta val, betyder inte att de alltid är enkla, så påverkar det så många fler. Självklart vill jag påverka allt jag kan påverka i en positiv riktning! 
"If life gives you lemons, make some lemonade!"
Ta hand om dig!