Lugna lördag med lite av varje.
För första gången på länge så hade jag en fri lördag att spendera som jag ville. Jag tror att mannen tyckte det var lika skönt att jag var ledig som jag tyckte det var och efter att ha somnat väldigt ovaggad i sängen redan vid halv tio igårkväll så var jag mer än redo att vara ledig.
Vi valde att ta en lugn morgon i soffan efter frukosten med kaffekoppen och Vimmerbytidningen och sedan fundera ut vad vi ville få ut av denna dag. Vad kom vi då fram till?
  • frisörbesök (inte jag utan nu har jag en nyfrisserad man)
  • inlämning av kläder till Erikshjälpen
  • liten mysshoppingdag i den fina staden Västervik
Dessa spontan dagar är verkligen en energiboost för mig då jag har ett behov av att vara i rörelse, men tycker att det är så skönt när saker och ting inte har någon som helst tidsram utan det blir vad det blir, när det blir. Den bästa energiboosten idag blev ett litet telefonsamtal med finaste föredetta kollegan under tiden som mannen satt i frisörstolen. Ni hör! Jag kräver inte mycket här i livet för att må bra!
Som jag skrev i listan ovan så lämnade vi in lite kläder till Erikshjälpen och det går ju inte bara att lämna in, den här dagen var man ju tvungen att köpa något där också då hela deras dagskassa idag skulle skänkas till "Världens barn". 
Jag har inga behov av att göra superfynd eller göra världens kap när jag handlar på loppisar och second hand, mitt mål är att köpa det jag gillar och vet att jag kommer att trivas med. Så dagens fynd för mig kanske inte är ett fynd för någon annan som värderar fynd på annat sätt. Jag inhandlade bara en sak idag, det är alltid galet mycket folk på Erikshjälpen vilket är kul att det går så bra, och jag trivs inte så bra i folksamlingar och ännu sämre ni i Covid-19-tider, så snabba puckar gäller för mig. Men en fin tennskål på fötter med lock fick följa med mig hem. Perfekt att skapa ett fint blomsterarrangemang att ställa på matsalsbordet. 
Tennskål Erikshjälpen i Vimmerby, blommor från Blomsterlander i Västervik. Jag var dock nyfiken på stämplarna och det visade sig att den var tillverkad på det glada 70-talet (1971) och av Svedboms guldsmed. Alltså ingen raritet med högt värde, men värdefull för mig i form av en inredningsdetalj som jag blev nöjd med.
För oss så är en shoppingrunda inte fulländad om det inte ingår en fika och självklart ingick det en idag också. Det är så skönt att bara få sitta ner i lugn och ro tillsammans med kaffekoppen och få prata om ditten och datten, planer och drömmar man har just för stunden och ett stort plus är ju att ingen behöver ta hand om disken efteråt! Det är vardagslyx för oss. Vad är vardagslyx för dig?
Ta hand om dig!