Titta där du står men blicka även framåt
Att lyssna på olika människor och deras livsöden får mig att gräva djupare i mitt eget liv och mående. Det är som om andra människor ger mig modet och styrkan att våga inse mina tokigheter och brister, men även min styrka och mina goda sidor. 
Idag fick jag en viss insikt men även en bekräftelse på att jag är på rätt väg, att det jag gör och hur jag funderar över livet inte är helt fel riktning utan åt det håll som jag ska. 
Vi blir alla äldre, något som vi inte kan undvika utan måste acceptera. Frågan är bara vad vi gör med den tid vi har och hur vi hanterar situationerna som uppstår i livet. Jag menar inte att allt ska tas med en klackspark, men jag måste ändå göra en avvägning, vad är värt att lägga min tid på och vad ska jag inse att jag inte kan påverka och därmed välja att lämna bakom mig. 
Jag är 46 år och skulle vilja säga att jag är halvvägs i mitt liv. Jag reflekterar över vad jag har åstadkommit hittills, vad jag har gjort och upplevt men väljer att inte stanna i det förflutna och bli bitter över det som jag inte har lyckats med eller det som jag inte vågade göra eller tog mig för. Jag väljer, ja för det är ett val jag gör, att titta mer intensivt på det som var positivt och bara snudda vid det som var det negativa och inse att alla delar har tagit mig hit där jag är idag.
Jag väljer att titta på nuet och där jag står nu. Här gör jag valet, ja åter igen så är det mitt val, att lyfta det som gör mig glad och fokusera på det och ge mindre energi åt det som inte är bra. Även här så är det bara jag som kan veta vad jag kan påverka och vad som jag ska lämna bakom mig.
Något som man inte får glömma, vilket jag inser är viktigare och viktigare ju äldre jag blir, är att lyfta blicken och titta framåt. Vilket håll ska jag åt? Jag är den enda som kan ställa in kompassen mot den riktning som jag vill, ge mina drömmar liv och få skapa en tillvaro där jag trivs och mår bra.
Jag förstår att det här kan låta väldigt egoistiskt och ni som känner mig vet att jag är gift och har två egna vuxna barn. Finns det ingen plats för dem i det här kan man undra och jag förstår den tanken i så fall. Men den insikt som jag har gjort och det liv jag skapar för mig är ett liv där jag mår bra. Känner jag mig stark, modig, glad och positiv så har jag kraften att finnas där för andra som i stunden inte är på samma ställe i livet som jag. Visst ska man leva i nuet, men man får aldrig glömma bort att ha drömmar och mål här i livet!
Ta hand om dig!