Bitterljuva dag
Jag vet att vi är många världen runt som känner en viss bitterljuv känsla kring den sista semesterdagen som man har till sitt förfogande. Jag menar inte att gnälla över att den är slut utan känner en stor tacksamhet att jag har den förmånen att leva i ett land där jag har rätt att vara ledig på sommaren och då få tid till återhämtning.
För det här med återhämtning är så viktigt för att vi ska kunna orka med allt vi har runt omkring oss, både på jobbet och privat. Vi behöver få chansen att tillbringa tid med vår egen kropp, lära oss att känna igen de signaler som kroppen ger oss både fysiskt och psykiskt för att vi på så sätt ska kunna veta hur vi ska hantera de situationer som vi utsätts för. 
Hela livet är en stor lärdom och det gäller att inse att vi aldrig blir fullärda, utan vi är hela tiden i behov av att leta vidare i vår omgivning för att hitta de saker och personer som ger oss mer lärdom och som fyller på den energi som vi behöver. 
Vi måste även lära oss att :"livet suger regelbundet", Mia Törnbloms citat, men att vi behöver förhålla oss till det på ett sunt sätt och våga tro på att våra motgångar även kan vändas till våra styrkor, med eller utan hjälp av andra. Möjligtvis inte alla gånger att det går att vända det helt, men tänk på att varje liten "gir" du gör i motsatta riktningen från det som gör att livet suger är en stor vinst för ditt välmående!
Imorgon väntar mitt arbete som lärare och ett nytt läsår startar upp där jag vet att det kommer att finnas utmaningar, vilket jobb innefattar inte det?, och möten med olika människor varje dag som jag kan välja att ge energi men även att låta dem inspirera mig till nya tankebanor och infallsvinklar. Jag kan välja att inte dras med i de nedåtgående spiraler som kan skapas och istället erbjuda min hjälp till att få personen till att komma ur den, eller iallafall vända tankegången en liten bit mot den mer positiva inställningen. 
Så nu är det dags att ta tag i livet, mitt liv är mitt liv och därför mitt ansvar att göra det bästa av det!
Ta hand om dig!