Mellandagarna
Sitter här och är lat och slö, precis som man ska vara när det är ledigt och det inte finns en endaste anledning att ta tag i saker som skulle kunna göras. Men som jag helt enkelt struntar i.
Det är träning för mig, att inte alltid vara igång och göra saker, det finns en av-knapp på mig, men jag har oftast svårt att hitta den. Så att sitta vid datorn, min nya julklapp av "tomten", och redigera bilder så gott jag kan blir lite av terapi för mig. Sitta ner en stund, hämta lite pepparkakor, brygga lite kaffe, fixa en kopp te... Ja den här tiden på året är lite av en oskriven lag att det ska banne mig tas tabberas på det som finns kvar efter jul och som den kämpe jag är så ger jag inte upp i första taget!
När jag är ledig så strävar jag inte efter att bara samla på upplevelser utan även på stunder och känslor. Jag är tillfreds med att komma tillbaka efter en ledighet och säga att vi bara varit hemma, eller gjort korta dagsturer till ställen som inte kräver för mycket energi av oss utan ger oss desto mer av den varan. Så att sitta här, tänka och reflektera, känna och fundera, bara vara och tycka att det är helt okej tillvaro, det är det bästa!
När man som jag lever med en man som inte kunde stanna innnan väggen stod ivägen utan tog ett stort kliv in i den, lär mig mycket av att ibland låta dagen gå och komma som den vill för att det finns inget annat alternativ. Jag hinner se mig om innan det är försent, hinner stampa på bromsen och lägga upp en plan för hur saker och ting ska sorteras och prioriteras. Något som vi alla skulle behöva lära oss, för det är inget som kommer naturligt för vem som helst. 
Jag är bara i början av mitt jullov och börjar inte arbeta igen fören den 11:e januari 2022 och dessa sista skälvande dagar ska jag njuta, känna, reflektera över och dra lärdom av. Ett år av en berg- och dalbana av känslor, modersinstinkter som rivit i bröstet, många skratt och tokigheter men framförallt så har det varit mycket kärlek från de som jag har önskat kärlek från och jag har gett den kärlek jag har till de som har varit värda den det här året! Ett år som jag snart paketerar in i ett vackert omslagspapper och stuvar in i livets garderob bland de övriga åren som gått. Det finns gott om plats kvar på hyllorna i garderoben där nästkommande års paket ska placeras, även de omsorgsfullt inslagna i de vackraste papper som du kan tänka dig...
Ta hand om dig!