Året med förhoppningar och lite renovering på det!
Måndag och det har redan passerat 18 dagar på det nya året. Ett år som många har stora förhoppningar över, eller redan har gett upp hoppet för. Samma ord, men i olika ordning så ger de helt motsatta betydelse och innebörd. Vilken ordning du väljer att se dem i kan bero på vilken sinnesstämning du har just nu. Ena dagen har du förhoppningar och den andra kanske du ger upp. Oavsett vilket så tror jag att du kommer att göra det till något bra!
Jag är inne i en tänkarperiod nu, kan ha med det "eviga mörkret" att göra och jag tillåter mig att låta tankarna virvla runt, och då har jag tagit tag i vissa saker runt omkring mig. Förändringar är bra om jag själv känner att jag har fötterna på jorden samtidigt som jag planerar dem. Skickar ut lite planer och funderingar till dem som kan det bättre än mig och ber om hjälp med det jag inte kan. För jag kan inte allt, och det är något som jag inser mer och mer. 
Att stå still på samma ställe i livet passar mig bra i perioder, men ibland behöver jag se över det jag har och fundera ut om det är det som är det bästa just nu. Vi är alla i ständig förändring, både fysiskt och psykiskt, och jag är en person som behöver förhålla mig till det som är här och nu och se till vad just det är.
Det här är en känsla och en inställning som kan stanna upp imorgon eller om flera år, men jag är beredd på att det kan hända och jag gör det jag känner är bra för mig nu. Om det sedan är genomförbart eller inte, det är just det som jag tar "expert"-hjälpen till. 
Jag har stora förhoppningar på det här året! Jag har genomgått ett 2020 som alla andra och det året har gjort att jag har lärt mig mycket om mig själv. 
Jag börjar veta vad jag vill, vad jag mår bra av, undviker det som skaver och som jag inte behöver handskas med, tar hand om det jag måste ta hand om och gör allt utifrån de förutsättningar jag har. Så nu får vi se vad detta år kan ge mig och vad jag kan ge det här året!
Vi är duktiga här just nu på Åkerdala och har fått lite fart på vår renovering. Den inre hallen är målad och tapetserad och nu återstår själva trappen och då både trappstegen vi går på upp till andra våningen samt den del av trappen som blir "taket" och är trappen som går upp till "tredje vind" som min mans farfar sa, behöver skrapas och målas. 
Det blivande sovrummet har fått nytt tak, tack för hjälpen kära svåger Janne, och är målat och tapetserat. De gamla masonitskivorna på golvet är borttagna och alla små spikar som använts när de lade dem, det var mååååånga vill jag lova, och där under hittade vi ett fint trägolv som vi inte tänker göra något med. Tyvärr finns ingen el där just nu så några bilder får det bli lite senare, men fint blir det!
Ta hand om dig!