En kväll i slutet av juli
Sitter här på uteplatsen den 26:e juli år 2021 och lyssnar på livet. Allt som pågår runt omkring mig är en del av mitt liv, självvalt eller påtvingat av verkligheten. 
Jag har ett stort privilegium och har möjlighet att välja och påverka mycket av det som händer runt omkring mig, och det ska jag göra, men jag måste även besitta förmågan att kunna anpassa mig utifrån det yttre som sker, det som andra människor och situationer skapar. Det är ett ständigt givande och tagande och att kunna balansera det är en konst i sig som jag ständigt tränar mig i.
Men just nu, i det som sker här och nu, där är det bara ett stort givande till mig själv. Ensam hemma för stunden, mitt träningspass är genomfört för att jag mår bra av det, nyduschad och så där lagom endorfinfylld får jag nu sitta och lyssna på gräshopporna som spelar, höra suset och sången från svalorna när de flyger mellan husen här på Åkerdala och de lågmälda samtalen från grannarnas trädgårdar. Tänk att världen kan vara så fantastisk! En kväll i juli som jag snart packar ner i min ryggsäck och plockar fram i höst och vinter när längtan efter sommaren är som störst.
Ta hand om dig!