Godaste glassen!
Appropå gårdagens inlägg om att vara bra på olika saker och våga lyfta sig själv i det så gör jag det idag igen. Jag är inte bara bra på att baka, jag är en fena på att göra glass också (iallafall en sort). Idag blev det andra omgången av den här sorten då vi båda här hemma blev helt lyriska över den kombination som jag slängde ihop av lite rester som jag hade i kylskåpet just då. Den blev så jäkla bra så jag bestämde mig för att göra den igen och det här är inte sista gången som den görs. Kanske kan bli något till  utbudet i bageriet sedan framöver?
Att göra egen glass är inte svårt och man behöver inte alls ha en glassmaskin. En elvisp och bra råvaror kommer du världslångt på och du vet vad som finns i det du som du sedan ska äta. Så tveka inte, testa och gör en egen glass med det du tycker om.
Min glass innehåller mandelsmör och jordgubbssylt, vilka jag båda har gjort från grunden. Koka sylt, ja det är bara att följa receptet på syltsockerpåsen och mandelsmöret googlade jag recept på. 
Kombinationen av den söta sylten med det lite salta mandelsmöret tillsammans med vaniljen är helt magisk. Tycker du inte om eller inte tål jordgubb eller mandel så kan du blanda i vad du vill i grundreceptet eller bara låta det vara en ren vaniljglass. 
 Vaniljglass 
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljpasta 
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker 
Vispa grädden tillsammans med vaniljpastan så den är ganska fast.
Vispa ägg och strösocker tills allt socker har löst upp sig och det blivit ljust och fluffigt.
Vänd försiktigt ner äggvispet i grädden och fördela den i portionsformar alternativt i en stor bunke som tål frysen.
Tillsätt eventuella smaksättare i glassen och rör lite försiktigt så att det fortfarande är lite separerat från varandra. 
Täck glassen med lock och ställ i frysen minst 3 timmar.
Njut av din egengjorda glass!
Ta hand om dig!