Jag kan ha fel
Vi är alla olika, vilket är helt underbart att det får vara så. Vi är unika varelser med olika behov, beteenden och utseenden vilket gör att jag skiljer mig från dig och du skiljer dig från mig.
Det är just det här med vår personliga existens och den unika varelse som vi är som kommer med ett stort ansvar. Jag kan inte med mina värderingar, tankar och funderingar kring omvärlden tvinga dig att tycka detsamma som jag. Likväl som jag inte kan tvinga dig så kan inte du tvinga mig, vi har alla ett personligt ansvar för våra handlingar gentemot andra, men också mot oss själva. Tänk så många gånger i livet som jag har tyckt att vissa människor är helt korkade för att de inte har tyckt som jag, eller uttryckt en åsikt som inte stämt överens med mina. Men innebär det att de har fel?
Jag har gjort ett medvetet val i livet nu den senaste tiden där jag försöker att välja mina strider, vilket inte innebär att jag lägger mig platt och ger upp utan mer tar mig an det som i slutändan ger mig minst lika mycket tillbaka som jag investerade på vägen till målet. Jag har insett att vara gnällig och bara leta fel på omgivningen tar mer energi än det ger och jag försöker hitta något positivt i det som känns dystert. Visst är jag medveten om att det sticker i ögonen hos en del andra människor och jag är på det klara med att jag inte alltid kommer att vara omtyckt av alla. Jag kommer säkerligen att ta beslut som inte alltid är de rätta, säga saker som inte alltid är det som ska sägas där och då på just det sättet, men en sak kommer jag gladeligen kunna rakryggad stå och säga: Jag kan ha fel... och det är bara mänskligt.
Ta hand om dig!