Måndagstankar
"Jag må ha tappat halva mitt yttre, men inombords är jag hel!"
Visst är det vackert beskrivet utav Rickard Söderberg? Det sista jag hörde från podden jag lyssnade på under kvällens träning och det satte ord på mina egna tankar om mig och den känslan jag har varför jag mår så mycket bättre fysiskt men framförallt psykiskt.
Vi gör alla saker av olika anledningar. Ibland för andra och ibland för oss själva men det som är det viktigaste, oavsett vem vi gör det för, får inte vara på bekostnad av oss själva. Det ska vara roligt och lustfyllt, kravlöst och med ett nåbart mål i sikte. Det ska ge en känsla av att jag duger även om jag inte nådde ända fram just idag. Det är mitt mål och det är min väg dit och tar det en dag längre för mig att nå målet än vad det gjorde för dig spelar ingen roll, för jag gick min väg och du din.
Jag behöver känna en viss tillfredsställelse och lycka i det jag gör och jag har lärt mig att göra lite är bättre än att inte göra någonting alls, för det ger mig den känslan. Att försöka är bättre än att ge upp innan jag börjat och att se det jag har åstadkommit än det jag inte har gjort. 
För mig är detta en del av min stolthet. Att våga se på det JAG har åstadkommit utan att jämföra mig med någon annan.
Jag har två yrken, förlåt alla ni inom bageri- och konditoriskrået men jag känner att det är ett yrke för mig även att jag inte har utbildning inom området och är enbart självlärd, och kan känna mig stolt för det som jag åstadkommit inom dem för andra men även för mig själv. 
Jag skulle aldrig arbeta med någon form av yrke där jag har människor som kunder på ett eller annat sätt om det inte vore för att jag får uppleva andras glädje. Oavsett om de själva skapar glädjen och delar med sig av den eller om jag är den som ger dem glädjen, så värmer det mig lika mycket oavsett. 
Vilken väg eller vilka vägar jag än kommer gå resten av mitt liv så ska det vara lustfyllt, glädjefyllt och de motgångar som jag stöter på kommer jag försöka vända till lärorika tillfällen. Jag vet aldrig vad som händer i morgon, nästa vecka eller om två år, men jag vet att jag är redo att möta vad som än händer för inuti är jag hel.
Ta hand om dig!