Ja, jag vill vara bakåtsträvare
Jag vet inte hur det är med er som kikar in här hos mig om ni är några trädgårdsmästare eller är som mig, en trädgårdsmästarwannabee. 
I år var ett bra odlingsår för många grödor hos mig. Dock började inte säsongen bra då min försådd blev helt misslyckad och jag i ren och skär desperation tryckte ner frön direkt i jorden och hade inga förhoppningar alls om att det skulle fungera. För på fröpåsens baksida kunde jag klart och tydligt läsa att fröna skulle sås inomhus i februari/mars för att man skulle få fina starka plantor att plantera ut när värmen var tillräcklig. Inte göra som jag gjorde...
Jag kan säga som så att... det fungerade väldigt bra med zucchini, squash, gurkor, rabarber och palsternackor. Ja, de sistnämnda har jag inte skördat än då jag har förstått att man helst inte ska göra det före den första frosten,  så jag får hejda mig ett tag.
Jag har nog aldrig förr googlat på så mycket recept på vad man kan göra med zucchini och squash så vi har ätit squashsoppa, dubbelpanerat skivad zucchinin, picklat squash, gjort "ostkaka", gratäng och jag vet inte vad och ändå har jag mängder kvar av båda sorterna i landet. 
Gurkorna har skivats och gjort pressgurka av, jag har kokat lag och lagt in dem, testa olika gurkröror (både kalla och ljumma) och fixat bostongurka.
Rabarberna har blivit en del bakverk, vilket för mig är deras huvudsyssla, men det blev också en chutney att njuta av.
Vårat gamla skruttiga päronträd har inte förstått att det är gammalt utan förädlat oss med massor av frukt och en del av dessa kommer att tas omhand av mig i morgon. Det ska göras inkokta päron med vanilj och ingefära, precis som man gjorde förr i tiden. 
Plommonträdet ville inte vara sämre än päronträdet så här har kokats plommonmarmelad och en ny favorit hos mig, plommonsylt med kanel. Givetvis har det blivit något litet bakverk och kanhända att det kan bli något mer.
Ja ni ser vad bra det har gått med en del av der som odlats och jag älskar att få ta hand om det jag får skörda. Stå i köket och skiva  hacka och koka. Precis som min mamma gjorde när hon var i livet. Så, jag är en liten bakåtsträvare. Och det gillar jag! Iallafall när det gäller att ta vara på det som trädgården ger.
 Ta hand om dig!